Revani1,5 dl vehnäjauhoja Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mannaryynit joukkoon. Kananmunan keltuaiset lisätään ja jatketaan vatkaamista, kunnes seos vaahtoaa. Lisätään sitruunan raastettu kuori, maito ja mantelirouhe. Vatkataan erikseen kananmunan valkuaiset (ripaus suolaa) marengiksi ja lisätään taikinaan. Keitetään sokerista vedestä ja sitruunan mehusta sokeriliemi. Kaadetaan liemi paistetun revanin päälle. Jäähtyneen paistoksen päälle ennen tarjoilua ripotellaan tomusokeria ja kanelia. |
![]() |
Tiramisu10-14 kpl Café au LUBastogne (tai savoiardi) –keksejä Pinnalle: 1-2 rkl kaakaojauhetta Levitä keksit piirasvuoan pohjalle. Sekoita espressojuoma ja likööri tai brandy ja valuta se keksien päälle. Kaapaise tuorejuusto kulhoon, erota kananmunan keltuainen juuston joukkoon ja valkuainen toiseen kulhoon. Lisää puolet tomusokerista juuston päälle. Kaada kerma kolmanteen vatkauskulhoon ja vaahdota se. Huuhtaise ja kuivaa vispilät ja vaahdota valkuainen ja loput tomusokerista kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja keltuainen sileäksi. Sekoita espressojuoma, likööri tai brandy sekä kerma- ja valkuaisvaahdot tuorejuuston joukkoon. Kaada seos keksien päälle, tasoita pinta aaltoilevaksi ja peitä vuoka kelmulla. Säilytä jääkaapissa 4-24 tuntia. Siivilöi kaakaojauhe tiramisun päälle juuri ennen tarjoilua. |
![]() |