2 keskikokoista sipulia
2 rkl tilliä
1 rkl tuoretta minttua
1 dl oliiviöljyä
1 ¼ dl vettä 
2 rkl sitruunamehua
250 g pakasteherneitä
400 g artisokansydämiä
4 silputtua vihersipulia 
suolaa, vastajauhettua mustapippuria

1. Viipaloi sipulit. Hienonna tilli ja minttu.
2. Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Lisää sipuli. Kypsennä sekoittaen miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
3. Lisää vesi ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla 5 minuuttia.
4. Lisää herneet, puolitetut artisokansydämet ja yrtit. Hauduta kannen alla 5 minuuttia, kunnes herneet ovat juuri ja juuri pehmeitä. Ota liedeltä, sekoita joukkoon vihersipulit, suola ja pippuri. Tarjoa kuumana tai huoneenlämpöisenä.


Huom. 1: Koristele valmis ruoka tillin ja mintun oksilla. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kera liha- tai kalaruuan lisukkeena.


Huom. 2: Reseptin kypsymisajat on tarkoitettu pakasteartisokalle. Tuoreet artisokat vaativat 1 – 1 ½ tunnin kypsymisaikaa.

Pank­kiyh­teys

POPFFI22

FI28 4744 4020 0094 57


Y-tunnus:  1996280-8