Oliiviöljyä kuullottamiseen
1 suuri sipuli
2 valkosipulinkynttä
erivärisiä paprikoita
noin 800 g naudan lihaa (pataan sopivaa)
suolaa ja pippuria maun mukaan
½ tl kanelijauhetta
neilikkajauhetta
1-2 laakerinlehteä
rosmariinia
1dl punaviiniä
500 g tomaattimurskaa
pakasteherneitä

1. Kuumenna öljy padassa, kuullota silputut
vihannekset ja valkosipuli. Lisää annoskuutioiksi leikattu liha ja sekoita noin 5 min. ajan niin että liha ruskistuu.

2. Sekoita joukkoon kaneli, neilikka, laakerinlehdet, rosmariini, suolaa ja pippuria. Kaada viini pataan, sekoita pari minuuttia. Lisää siihen tomaattimurska, kiehauta ja pane kansi päälle.

3. Kypsennä hiljaisella tulella vajat kaksi tuntia.
Lisää herneet ja anna kypsyä vielä noin tunnin kunnes lihasta tulee mureaa ja herneet pehmenevät.

4. Tarjoile riisin tai lohkoperunoiden kera.

Pank­kiyh­teys

POPFFI22

FI28 4744 4020 0094 57


Y-tunnus:  1996280-8