Kreikkalainen keittiö on maantieteellisistä ja historiallisista syistä tyypillisen välimerellinen. Se käyttää perinteisesti alueensa omia raaka-aineita: tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, tomaatteja ja sitruunoita sekä kalaa ja lihaa.


Tavernoissa tarjotaan kreikkalaista ruokaa; hortasta horiatikiin. Kreikkalaiset juustot (tiri) ovat myös maukkaita. Pienen nälän voi tyydyttää tilaamalla pieniä alkupaloja (mezedes), suurempi nälkä poistuu helposti vaikka nauttimalla keftedes (lihapullat), stifado (lihapata), kleftiko (lammaspaisti), souvlaki (lihavarras) tai kalamari (friteerattuja mustekalarenkaita).


Unohtamatta tietenkään muita Kreikan kulinaarisia herkkuja, kuten feta, tzatziki, dolmades, erilaiset pitat, keftedakia, gyros, pastitsio... jälkiruokana voi syödä vaikka baklavaa tai nauttia hedelmiä.


Kreikkalaisista viineistä tunnetaan ehkä yleisemmin Retsina, mutta Kreikassa on myös paljon hyviä puna- ja valkoviinejä joka makuun. Viinaryyppyjä puolestaan ovat ouzo, raki ja tsipouro.

Pank­kiyh­teys

POPFFI22

FI28 4744 4020 0094 57


Y-tunnus:  1996280-8