3 keskikokoista munakoisoa

1 rkl suolaa

1 ¼ dl oliiviöljyä


JAUHELIHAKASTIKE:
2 rkl oliiviöljyä
1 suuri silputtu sipuli
500 g jauhelihaa
2 rkl kuivaa valkoviiniä
1 tlk (425 g) paseerattuja tomaatteja

1 rkl hienonnettua persiljaa

2 tl hienonnettua minttua

½ tl kanelia

¼ tl valkopippuria


JUUSTOKASTIKE:
90 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta

1. Leikkaa kuorimaton munakoiso 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden kummallekin puolelle suolaa, valuta siivilässä 1 tunti. Huuhdo kylmällä vedellä, valuta hyvin. Kuivaa viipaleet talouspaperiin.

2. Jauhelihakastike: Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja jauheliha. Kypsennä sekoittaen kovalla lämmöllä 10 min., kunnes liha on ruskistunut ja kaikki neste haihtunut. Lisää viini, tomaatti, yrtit, kaneli ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä, anna hautua kannen alla 20 min. silloin tällöin sekoittaen. Ota kansi pois ja keitä vielä 10 min.

3. Juustokastike: Kuumenna voi kattilassa, lisää jauhot. Kypsennä sekoittaen miedolla lämmöllä 2 min. Lisää lämmitetty maito erissä ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kypsennä sekoittaen keskilämmöllä 5 min., kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Keitä 1 min. Ota liedeltä. Lisää kevyesti vatkatut munat ja juusto, vatkaa tasaisesti.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa. Paista munakoisoviipaleet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Ota pois kasarista ja valuta talouspaperin päällä. Jaa viipaleet kolmeksi eräksi. Asettele kolmannes laakean uunivuoan pohjalle. Levitä päälle puolet jau­he­li­ha­kas­tik­kees­ta, toinen kerros munakoisoja, loput jau­he­li­ha­kas­tik­kees­ta ja viimeiseksi munakoisokerros. Levitä päälle juustokastike. Kypsennä uunissa 45 min., kunnes paistoksen pinta on kullanruskea. Anna vetäytyä 5 min. ennen tarjoamista.


Huom! Osan munakoisosta voi korvata perunoilla (ohuina viipaleina) ja/tai kurpitsoilla, ja ei muuta kuin hyvää ruokahalua.

Pank­kiyh­teys

POPFFI22

FI28 4744 4020 0094 57


Y-tunnus:  1996280-8