1656945884537_Tsatsiki-me.jpg

Tsatsiki


1 pieni kurkku, kuorittuna ja raastettuna
500 gr maustamatonta jogurttia
3 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl minttua silputtuna (kuivattua minttua 1 rkl tai maun mukaan)
2 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
1 rkl valkoviinietikkaa (ei pakollinen)
suolaa

Koristeluun silputtua minttua ja/tai oliivi


1. Kuori ja raasta kurkku, valuta neste kurkusta. 2. Sekoita jogurtti, valkosipuli, minttu, suola ja öljy. 

3. Lisää valutettu kurkku.
Voit myös poistaa kurkusta siemenet ennen raastamista, jolloin suurin osa nesteestä poistuu.
4. Anna maustua jääkaapissa puolituntia ennen tarjoilua. Koristele ennen tarjoilua.


Säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

1656945901971_Horiatiki-me.jpg

Horiatiki


2-3 tomaattia
1 kurkku
1 sipuli / punasipuli
1 vihreä paprika
mustia oliiveja (Kalamata)
fetaa
oliiviöljyä
viinietikkaa
oreganoa
mustapippuria


1. Pilko kurkku ja tomaatit reiluiksi paloiksi.

2. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. 

3. Pilko tai suikaloi paprika. 

4. Laita ainekset tarjoiluastiaan. 

5. Lisää oliivit ja feta.
6. Mausta oreganolla ja mustapippurilla, lorauta päälle oliiviöljyä ja maun mukaan viinietikkaa. 


Nauti rapean leivän kera.

Pank­kiyh­teys

POPFFI22

FI28 4744 4020 0094 57


Y-tunnus:  1996280-8