1656948527045_Revani-me.jpg

Revani


1,5 dl vehnäjauhoja 

3 tl leivinjauhetta 

1,5 dl mannaryynejä 

¾ dl voita tai margariinia 

1,5 dl sokeria 

3 kanamunan keltuaista 

1 raastettu sitruunan kuori 

1,5 dl maitoa 

¾ mantelirouhetta 

3 kanamunan valkuaista 

2 dl sokeria 

2 dl vettä 

½ sitruunan mehu


1. Voi ja sokeri vaahdotetaan.

2. Lisätään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mannaryynit joukkoon.

3. Kananmunan keltuaiset lisätään ja jatketaan vatkaamista, kunnes seos vaahtoaa.

4. Lisätään sitruunan raastettu kuori, maito ja mantelirouhe.

5. Vatkataan erikseen kananmunan valkuaiset (ripaus suolaa) marengiksi ja lisätään taikinaan.
6. Sekoitetaan kevyesti ja kaadetaan taikina uunipellille.

7. Paistetaan uunissa 175 C noin 45 min.

8. Keitetään sokerista vedestä ja sitruunan mehusta sokeriliemi ja kaadetaan liemi paistetun revanin päälle.

9. Jäähtyneen paistoksen päälle ennen tarjoilua ripotellaan tomusokeria ja kanelia.


Vinkki! Sopii jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

1656948713333_Tiramisu-me.jpg

Tiramisu

Tiramisu on italialainen jälkiruoka, joka on hyvin suosittu myös Kreikassa.


10-14 kpl Café au LUBastogne (tai savoiardi) –keksejä
2 rkl espressojuomaa
2 rkl mantelilikööriä tai brandyä


Täyte:
1 prk (250 g) mascarpone -juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
2 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl espressojuomaa
1 rkl mantelilikööriä tai brandyä


Pinnalle: 1-2 rkl kaakaojauhetta


1. Levitä keksit piirasvuoan pohjalle. 

2. Sekoita espressojuoma ja likööri tai brandy ja valuta se keksien päälle. 

3. Kaapaise tuorejuusto kulhoon, erota kananmunan keltuainen juuston joukkoon ja valkuainen toiseen kulhoon. 

4. Lisää puolet tomusokerista juuston päälle. 

5. Kaada kerma kolmanteen vatkauskulhoon ja vaahdota se. 

6. Huuhtaise ja kuivaa vispilät ja vaahdota valkuainen ja loput tomusokerista kuohkeaksi.

7. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja keltuainen sileäksi. 

8. Sekoita espressojuoma, likööri tai brandy sekä kerma- ja valkuaisvaahdot tuorejuuston joukkoon. 

9. Kaada seos keksien päälle, tasoita pinta aaltoilevaksi ja peitä vuoka kelmulla. 

10. Säilytä jääkaapissa 4-24 tuntia. 

11. Siivilöi kaakaojauhe tiramisun päälle juuri ennen tarjoilua.


Vinkki! Tiramisun voi pakastaa.

Pank­kiyh­teys

POPFFI22

FI28 4744 4020 0094 57


Y-tunnus:  1996280-8